500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
200 g lašinukų;
nedidelis svogūnas;
žiupsnelis kvapniųjų pipirų;
cinamono;
2-3 š. džiūvėsėlių
Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles
ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti
minkšto sviesto ar margarino (1). Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15
min ir palikti pusvalandžiui (2), kad pakiltų (3).
Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas
pakepinamas su trupučiu riebalų (4). Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti
lašinukai ir pašildoma (nespirginama) (5). Į lašinukus suberiami prieskoniai,
džiūvėsėliai (6) ir išmaišoma.
Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio
papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po
šaukštelį įdaro (7). Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus (8),
dedamas į skardą siūle į apačią (9). Paliekama 10-15 min, kad pakiltų.
Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu (10)¬†ir kepamos apie 20 min.
Recepto šaltinis: Forelles receptai
Super, reikės išmėginti :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanios!:))
Panaikinti