2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Bandelės su lašinukais

Tešlai:
500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
200 g lašinukų;
nedidelis svogūnas;
žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono;
2-3 š. džiūvėsėlių

 Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino (1). Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui (2), kad pakiltų (3).
 Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų (4). Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama) (5). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai (6) ir išmaišoma.

 Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro (7). Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus (8), dedamas į skardą siūle į apačią (9). Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu (10)¬†ir kepamos apie 20 min.

Recepto šaltinis: Forelles receptai

2 komentarai: