Standartinei orkaitės kepimo
skardai reikės:
300g avižinių dribsnių
50 g kokoso drožlių
80g Miusli dribsnių (su
džiovintais vaisiais)
40g saulėgrąžų
3 v.š. sezamo sėklų (naudojau
juodasias)
150g džiovintų datulių (galite keisti
kitoms džiovintomis uogomis ar vaisiais)
60 g migdolų plokštelių
1st. linų sėmenų
30g rudojo cukraus
110g sviesto
200 ml medaus
1. Avižinius dribsnius, Miusli dribsnius,
saulėgrąžas ir kokoso drožles sumaišome ir paskleidę kepimo skardoje kepiname
180 laisnių orkaitėje apie 10 min. kas 3 min permaišydami.
2. Paskrudinus sudėti į
dubenį ir sumaišyti kartu su sezamu, pjaustytom datulėm, migdolų plokštelėm,
linų sėmenim.
3. Puode ištirpinti cukrų, sviestą ir medų iki vienalytės masės,
kaitinti iki virimo ir pavirti dar 2 min.
4. Karštą masę užpilti ant dribsnių ir
gerai permaišyti.
5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, paskleisti mišinį ir
šaltu vandeniu suvilgytom rankom gerai suspausti. Kepti 170 laipsnių orkaitėje
15-18 min. Atvėsinti ir tik tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Vaivos kepiniai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą