Puiki duonelė.. Ypač ką tik ištraukta iš orkaitės su gabalėliu sviesto. :))
Reikės:
500 g kvietinių miltų
20 g šviežių mielių
2 a.š. druskos
300 ml šilto vandens
2 v.š. molūgų sėklų
2 v.š. linų sėmenų
2 v.š. saulėgražų
1 v.š. aguonų
1.
Ant
mielių dėkite šaukštelį cukraus, užpilkite šlakeliu vandens ir leiskite
suputoti.
2.
Miltus
sumaišykite su druska.
3.
Sudėkite
mieles į miltus.
4.
Ir
po truputį supilkite apie 300 ml vandens.
5.
Tešlą
gerai išminkykite. Leiskite pakilti apie valandą.
6.
Sėklytes
užpilkite vandeniu, leiskite šiek tiek pabrinkti, o po to įminkykite į tešlą.
7.
Suformuotą
duonelę dėkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir leiskite 1-1,5 h
pakilti.
8.
Prieš
kepant patepkite vandeniu ir apibarstykite saulėgrąžomis
9.
Keptkite
iki 200°C įkatintoje orkaitėje 15 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki
180° dar 20-30 minučių.
Recepto
šaltinis: Laida „Beatos virtuvė“, 3 sezono 9 serija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą