2013 m. gruodžio 24 d., antradienis

Karamelinis Maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

Sveikinu visus su Šv. Kalėdomis! Jaukių ir šiltų Jums švenčių!:))
Na, o šioms Kalėdoms iškepiau Karamelinį Maskarponės sūrio tortq su vyšniomis, kuriame karamelė persipina su švelnia grietinėle, maskarponės sūriu, šlakeliu kavos bei citrinos sulčių. 
Jame visi mano mėgstamiausi ingridientai - karamelė, maskarponė ir vyšnios.:))
24 cm skersmens tortui reikės:
Kremas:
500 g. Mascarponės sūrio
500 ml. riebios grietinėlės ( 3 šaukštai cukraus )
1 ind. Rududu
600 g.šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų ( vyšniom cukraus apie 5 šaukštus)
šaukštai želatinos
100 ml.stiprios kavos su cukrumi
1 citrinos sulčių  ( pusę į kremą ,kitą pusę į vyšnias )
Biskvitas: (3 storesniems arba 4  ploniems biskvitams 24 cm. torto formai )
12 trynių  (M dydžio kiaušiniai)
9 baltymai
150 g. cukraus
180 g. Extra miltų
vanilinio cukraus
Drėkinimas:
Kondensuoto pieno ir vandens sirupas

Biskvito gamyba:
1.      Šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo, su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
2.      Į plaktus trynius po šaukštą beriame miltus, maišome, dedame po truputį baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to,kad gali sukristi baltymai ir tryniai.
3.      Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai, jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių, nes viską sugadinsite.
4.       Šauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 min.
5.      Iškeptą padaliname į tris dalis.

Kremo gamyba:
1.      Kremui išbrinkiname želatiną vandenyje.
2.      Vyšnias užpilame cukrumi, pilame pusės citrinos sultis.
3.      Išplakti grietinėlę su cukrumi.
4.      Maskarponę ir „Rududu“ išsukti iki vientisos masės, tai  pavyks geriau  padaryti jeigu produktai bus kambario temperatūros.
5.      Abi mases sujungti į vieną. Plakant supilti kavą, pilti pusės citrinos sultis.
6.      Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią plakdami po truputį pilame į kremą.
7.      Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir atidedam į šoną.
Torto formavimas:
Imame torto formą, kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių iš šonų įdedame tokio pačio aukščio kaip tortinė kepimo popieriaus juostą, gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų. Sluoksniuojame, dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę dedame tortą į šaldytuvą per naktį.
Už receptą dėkoju Ritai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą