Sveikinu visus su Šv. Kalėdomis! Jaukių ir šiltų Jums švenčių!:))
Na, o šioms Kalėdoms iškepiau Karamelinį Maskarponės sūrio tortq su vyšniomis, kuriame karamelė persipina su švelnia grietinėle, maskarponės sūriu, šlakeliu kavos bei citrinos sulčių.
24
cm skersmens tortui reikės:
Kremas:
500
g. Mascarponės sūrio
500
ml. riebios grietinėlės ( 3 šaukštai cukraus )
1
ind. Rududu
600
g.šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų ( vyšniom cukraus apie 5 šaukštus)
4 šaukštai želatinos
100
ml.stiprios kavos su cukrumi
1
citrinos sulčių ( pusę į kremą ,kitą
pusę į vyšnias )
Biskvitas:
(3 storesniems arba 4 ploniems
biskvitams 24 cm. torto formai )
12
trynių (M dydžio kiaušiniai)
9
baltymai
150
g. cukraus
180
g. Extra miltų
vanilinio
cukraus
Drėkinimas:
Kondensuoto
pieno ir vandens sirupas
Biskvito
gamyba:
1.
Šaltus kiaušinių trynius išplakame
su puse cukraus iki standumo, su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad
baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
2.
Į plaktus trynius po šaukštą
beriame miltus, maišome, dedame po truputį baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima
intensyviai maišyti dėl to,kad gali sukristi baltymai ir tryniai.
3.
Šį biskvitą kelia tik išplakti
kiaušiniai, jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių, nes viską sugadinsite.
4.
Šauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje
apie 45 min.
5.
Iškeptą padaliname į tris dalis.
Kremo
gamyba:
1. Kremui
išbrinkiname želatiną vandenyje.
2. Vyšnias
užpilame cukrumi, pilame pusės citrinos sultis.
3. Išplakti
grietinėlę su cukrumi.
4. Maskarponę
ir „Rududu“ išsukti iki vientisos masės, tai
pavyks geriau padaryti jeigu
produktai bus kambario temperatūros.
5. Abi
mases sujungti į vieną. Plakant supilti kavą, pilti pusės citrinos sultis.
6. Ant
garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią plakdami po truputį pilame į
kremą.
7. Nupilame
nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir atidedam į šoną.
Torto
formavimas:
Imame torto formą, kad
tortas nepriliptų prie tortinės sienelių iš šonų įdedame tokio pačio aukščio
kaip tortinė kepimo popieriaus juostą, gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais
netilptų. Sluoksniuojame, dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą
dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes
kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus galite
biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę
dedame tortą į šaldytuvą per naktį.
Už receptą dėkoju Ritai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą