Trapūs, burnoje tirpstantys sausainiukai, su Kalėdiniu prieskoniu - spanguolėmis.:))
Reikia:
275 g. minkšto sviesto
140 g. cukraus (dėjau 120)
245 g. ekstra miltų
145 g. kukurūzų miltų
100 g. smulkintų džiovintų spanguolių
žiupsnelio druskos
5 ml. vanilės esencijos (dėjau 1 a. š. vanilinės pastos)
cukraus pudros apibarstymui
- Sviestą išsukti iki purumo
su cukrumi.
- Persijotus miltus, druską
bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.
- Suberti smulkintas spanguoles, viską
gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę bei dėti į
šaldytuvą 1 valandai.
- Tešlą iškočioti tešlą į 3-4 mm. storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių. Sausainiai turėtų būti šviešios spalvos, neperkepę. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą