2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Trapios tešlos sausainiai su spanguolėmis

Trapūs, burnoje tirpstantys sausainiukai, su Kalėdiniu prieskoniu - spanguolėmis.:))
Reikia:
275 g. minkšto sviesto
140 g. cukraus (dėjau 120)
245 g. ekstra miltų
145 g. kukurūzų miltų
100 g. smulkintų džiovintų spanguolių
žiupsnelio druskos
5 ml. vanilės esencijos (dėjau 1 a. š. vanilinės pastos)
cukraus pudros apibarstymui
  1. Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi.
  2. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.
  3.  Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę bei dėti į šaldytuvą 1 valandai.
  4. Tešlą iškočioti tešlą į 3-4 mm. storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.  Sausainiai turėtų būti šviešios spalvos, neperkepę. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
 Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą