Reikės:
200 g margarino arba sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų
500 ml uogienės
1.
Margariną ar
sviestą išlydyti.
2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.
3. Įmušti kiaušinius.
4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.
5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
6.
Iškloti skardą
tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą
šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.
7.
Kepti iki 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
P.S. Geriausia naudoti rūgštesnę uogienę tokią kaip slyvų, juodųjų serbentų ar galite patarkuoti obuolių ir juos sumaišyti su cinamonu. Taip pat labai skaniai gaunasi.:))
Skanaus!:))
labutis. pamirsot uogiene i recepto produktus itraukti :))
AtsakytiPanaikintiJau pataisiau:))
PanaikintiTrupininis ... Skanumėlis...
AtsakytiPanaikintiTikrai super jis.:))))
Panaikinti