Kaip gi Kūčios, Kalėdos be namuose keptų kūčiukų, išties "parduotuvinių" ragavau, bet nepatiko man jie visai...
Pagal šį receptą kūčiukus kepame jau 6 metus. Labai minkšti, traškūs ir ilgai išliekantys švieži.:))
Stiklinė=200 ml
Reikės:
500 g miltų
Nepilna stiklinė vandens
Pusė stiklinės aliejaus
Žiupsnelio druskos
20-30 g mielių
¼ stiklinės aguonų
100 g cukraus
Į šiltą vandenį sudėkite sutrupintas mieles, druską ir cukrų,
įpilkite aliejaus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Suberkite miltus,
aguonas, vėl viską išmaišykite. Tešlą palaikykite šiltai, kol pakils – tuomet ją
gerai išminkykite. Suformuokite maždaug 1 cm volelius ir aštriu peiliu juos supjaustykite
mažais gabalėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite
vidutinuio karštumo orkaitėje, 180° orkaitėje, kol pagelsta.
Šiltų ir jaukių švenčių!
Šaltinis: Teo reklaminis laikraštukas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą