Šitie čeburekai nuostabūs, labai patiko visai šeimynai.:))
Tešlai
reikės:
Kvietiniai miltai, 750 g
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus, 5 g
Druska
Aliejus kepimui
Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40
laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad
neliktų mielių gumulėlių.
Į dubenį sudėkite miltus, supilkite
mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite.
Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir
palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą
palikite apie 20 minučių pakilti.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite
didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens
skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą įdarą,
palikdami 3 cm kraštus. Skritulį
perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite,
kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio
rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Įdarui reikės:
Fermentinio sūrio
Krapų
Fermentinį sūrį sutarkuoti ir įdėti smulkintų krapų (naudojau šaldytus).
Tešlos receptas iš Mamos dienoraščio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą