Iš tokio kiekio man išėjo 2 kg tortas.
Tikras, sunkus, saldus Tortas.
Kas mėgsta riebius ir saldžius tam patiks, man kiek per sunkus.:) Bet kitiem valgytojam patiko.:)) Užtenka mažo gabalėlio apsisaldinti.:))
Tikras, sunkus, saldus Tortas.
Kas mėgsta riebius ir saldžius tam patiks, man kiek per sunkus.:) Bet kitiem valgytojam patiko.:)) Užtenka mažo gabalėlio apsisaldinti.:))
24 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitams (tortui reikia dviejų) :
3 kiaušiniai
115g cukraus
0,5 arb.š. vanilės esencijos
32.5 g aliejaus
115 g miltų
10 g kepimo miltelių
1 v.š. kakavos (Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų)
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus
padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti
aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir
lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą
kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35
minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus
torto biskvitus.
Daryti du tokius biskvitus.
1 mažas indelis grietinėlės 35% (apie 250 ml)
1 pakelis (200g) sviesto 82%
0.5 indelio kondensuoto pieno
Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja,
plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai
atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
Griliažas: (geriausia
pasiruošti iš vakaro): (galima per mesmalę sumalti, su blenderiu, ar tarp
dviejų kepimo popieriaus lakštų kočiojant, turi gautis smulkus)
150 g žemės riešutų be odelių (300 g)
250 g cukraus (500 g)
sodos ant šaukštelio galo (soda, duoda trapumą)
Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę
pilame į aliejumi išteptą skardelę.
Sirupas biskvitų sulaistymui: (galima naudoti juodąją arbatą)
~200 ml virinto šalto vandens
cukraus pagal skonį
galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.
Torto surinkimas:
Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo,
pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus
pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu,
pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį
paspaudžiame. Tortą aptepame tuo pačiu kremu ir gausiai apibarstome griliažu.
Šaltinis: Visko po trupinėlį
Laba diena,norejau paklausti kodel griliazo sudeties recepte dveji svoriai,kuriuo naudotis
AtsakytiPanaikintiParašiau kiek aš naudojau antru skaičiuku ir pirmas skaičius kiekiai kaip recepto šaltinyje, man asmeniškai skaniau kai daugiau griliažo:))
Panaikinti