Beatos virtuvės laidoje rodytas Renatos Šakalytės labai mėgstamas pyragas. Neįprasto skonio, nors labai turtingas su sūriai saldžiu glajumi.. Man jame visgi kažko trūko, antrą kart nekepčiau. Nors namiškiams tikrai patiko. :)) Tad siūlau išmėginti patiems. :)
Tešlai:
100 g migdolų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Didesnė skardinė ananasų ir skysčio nuo jo
50 g tirpinto juodo šokolado
Glajui:
50 g sviesto
1 indelis lydyto sūrio kremo (185 g)
100 g cukraus pudros
Papuošimui:
migdolų riekelių
džiovintų spanguolių
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki standumo.
2. Ten pat dedam smulkintus
migdolus, miltus, kepimo miltelius. Jei tešla per tiršta, galima įpilti skysčio
nuo ananasų, turi gautis panašaus tirštumo kaip blynų tešla.
3. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
4. Glajui sviestą išlydyti kartu su kremu, pamaišant, kol gausis
vienalytė masė ir sudėti cukraus pudrą bei dar truputį pakaitinti.
5. Pyragui atvėsus užpilti kremą ir
papuošti mėgstamais džiovintais vaisiais bei riešutais.
Šaltinis: Beatos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą