Puikios bandelės, minkštutės, purios.. :))
1 pakelis sausų mielių (7 g) arba 25 g
šviežių (naudojau šviežias)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. Aliejaus
~
500 – 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų
Įdarui
5 dideli obuoliai
50 g sviesto
100 g cukraus
½ a. š. cinamono
1.
Obuolius
nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti
sviestą, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos
susidariusios sultys. Ataušinti.
2.
Pieną
pašildyti iki šilto, bet ne karšto (kaip kūno temperatūros panašiai), tuomet jį
sumaišyti su mielėmis ir cukrumi, sudėti išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą,
aliejų bei miltus su druska.
3.
Minkyti
5 – 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi
pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valaną.
Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti
nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio
dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad
neišbėgtų įdaras.
4.
Kepti
iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 15 min.
Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą