2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Senovinis trupininis pyragas

Puikus kepinys ir savaitgaliui ir šventėms! :)) 
Mano naudota kepimo forma: 32x25
Reikės:
500 g miltų
250 g miltinio cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
Vanilinis cukrus
Uogienės
1.      Sviestą išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sudėkite išplaktus kiaušinius ir tarkuotą citrinos žievelę, gerai išmaišykite.
2.      Sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3.      Suminkykite vienalytę tešlą, jei tešlą ant viršaus tarkuosite, pusę jos padėkite į šaldymo kamerą bent 30 minučių.
4.      Tuomet formą padenkite kepimo popieriumi ir riešuto dydžio gabalėliais išklokite formą, sudėkite uogienę (aš naudojau juodųjų serbentų) ir užtarkuokite ar uždėliokite gabalėliais trupintą tešlą.
5.      Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.

Šaltinis: Šeimininkės vadovas, 1963 m.

2 komentarai: