2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Malta mėsa įdarytos bulvės

Paprasta, greita ir sotu :)
Reikia:
bulvių maltos mėsos
mėsos prieskonių
 pipirų
druskos
česnako
fermentinio sūrio
majonezo

Bulves nuskutame, perpjauname perpus.
Bulvių apačią truputį nupjauname, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobiame šaukštu ar peiliu (aš skobiau su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai.
Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname.
Mėsą sumalame, įberiame mėsos prieskonių, pipirų, druskos ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.
Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles.
Jas sudedame į aliejumi išteptą skardą ar kepimo indą  ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol bulvės suminkštės.
Baigus kepti puselių viršų apdedame tarkuotu fermentiniu sūriu sumaišytu su majonezu ir dar apie 20 minučių pakepame kol išsilydys sūris.

P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes priklauso nuo jūsų kepimo indo ar norimo bulvių kiekio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą