Paprasta, greita ir sotu :)
Reikia:
bulvių maltos
mėsos
mėsos prieskonių
pipirų
druskos
česnako
fermentinio
sūrio
majonezo
Bulves nuskutame, perpjauname perpus.
Bulvių apačią truputį nupjauname, kad bulves būtų
patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobiame šaukštu ar peiliu (aš skobiau
su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai.
Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame
vandenyje, atvėsiname.
Mėsą sumalame, įberiame mėsos prieskonių, pipirų,
druskos ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.
Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles.
Jas sudedame į aliejumi išteptą skardą ar kepimo
indą ir kepame iki 200 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol bulvės suminkštės.
Baigus kepti puselių viršų apdedame tarkuotu
fermentiniu sūriu sumaišytu su majonezu ir dar apie 20 minučių pakepame kol
išsilydys sūris.
P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes
priklauso nuo jūsų kepimo indo ar norimo bulvių kiekio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą