Man gavosi 3 skardos, formytės skermuo 5 cm, viduriuko - 2 cm.
15 žiedų
skersmuo maždaug 8 cm
Produktai:
200g sviesto
kambario temperatūros
130g cukraus
pudros
350g miltų
2 kiaušiniai (+ vienas aptepimui)
1 a. š.
vanilinio cukraus
žiupsnelio
druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
maždaug 65 g
riešutų (pagal skonį, aš naudojau migdolus)
1. Riešutus
smulkiai sukapojame ir lengvai apkepiname. (Susmulkinau blenderiu, su specialiu
indeliu).
2.
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais ir persijojame.
3.
Sviestą, kiaušinius, cukraus
pudra, druską,vanilinį cukrų išsukame kol cukrus ištirps.
4.
Dedame persijotus miltus ir
greitai užminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
5.
Stalą gerai pabarstome su miltais
ir iškočiojame tešlą kad būtų maždaug 7 mm storio.
6.
Išspaudžiame apskritimus o tada
viduje išspaudžiame centrą, turi gautis žiedas.
7.
Išplakame kiaušinį, sutepame
žiedus ir apibarstome riešutais.
8. Kepimo
skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.Orkaitę įkaitiname
iki 180°C, kepame maždaug 20 min.
Recepto šaltinis: Tango su samčiais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą