2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Smėlinės tešlos žiedai su riešutais

Trapūs sausainiai, puikiai tiks prie puodelio kavos. :))
Man gavosi 3 skardos, formytės skermuo 5 cm, viduriuko - 2 cm.
15 žiedų skersmuo maždaug 8 cm
Produktai:
200g sviesto kambario temperatūros
130g cukraus pudros
350g miltų
2 kiaušiniai  (+ vienas aptepimui)
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
0,5 a.š.  kepimo miltelių
maždaug 65 g riešutų (pagal skonį, aš naudojau migdolus)
1.      Riešutus smulkiai sukapojame ir lengvai apkepiname. (Susmulkinau blenderiu, su specialiu indeliu).
2.      Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.
3.      Sviestą, kiaušinius, cukraus pudra, druską,vanilinį cukrų išsukame kol cukrus ištirps.
4.      Dedame persijotus miltus ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
5.      Stalą gerai pabarstome su miltais ir iškočiojame tešlą kad būtų maždaug 7 mm storio.
6.      Išspaudžiame apskritimus o tada viduje išspaudžiame centrą, turi gautis žiedas.
7.      Išplakame kiaušinį, sutepame žiedus ir apibarstome riešutais.

8.      Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.Orkaitę įkaitiname iki 180°C, kepame maždaug 20 min.

Recepto šaltinis: Tango su samčiais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą