Greitai pagaminamas puraus biskvito vyniotinis.. Vietoj kremo puikiai tinka ir mėgstama uogienė. :)
Biskvitui reikės:
4 kiaušiniai
4 šaukštai
cukraus
4 šaukštai
miltų
Trynius išplakti su cukrumi, sudėti miltus. Atskirai
iki standžių putų išplakti baltymus ir sudėti į miltų masę. Atsargiai
išmaišyti. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir sukrėtus tešlą išlyginti.
Kepti 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje. Ištraukus išversti ant cukraus pudra
pabarstyto rankšluoščio, suvynioti į volelį ir palaukti kol atvės.
Kremas:
200 gr.
maskarponės sūrio
200 gr.
grietinėlės
citrinos
sulčių,ir tarkuota žievelė
100 gr.
cukraus pudros (dėjau apie 60-70 g)
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, įmaišyti mascarpone sūrį, įtarkuoti citrinos žievelę
ir įspausti sultys. Sutepti kremu išvyniotą biskvitą. Tada vėl suvynioti ir
padėti bent 2 val. į šaldytuvą.
Skanaus!
Šaltinis: Skanus gyvenimas