Jautienos faršo (aš naudojau kiaulienos) 500 g
Svogūnų 2
Česnakų 5 skiltelės
Aitriųjų paprikų 2
Saldžiųjų paprikų 2 Pomidorų savo sultyse 800 g
Baltųjų pupelių pomidorų padaže (bet tinka ir savose sultyse
konservuotos) 300 g
Raudonosios pupelės pomidorų padaže 300 g.
Fermentinuo sūrio (tarkuoto), jį pabarstysi tiekiant sriubytę
Grietinėlė arba grietinė (slopina aštrumą)
Alyvuogių aliejus
Ilgas prancūziškas batonas
Ir vėl česnakai (jų reikės prancūziškam batonui paskaninti)
Sviesto apie 150 g (tepti ant prancūziško batono)
1. Česnakus, svogūnus, aitriąją bei saldžiają paprikas
susmulkinkite kubeliais. P.S. Jei norite, kad sriuba būtų laaabai aštri dėkite
aitriųjų paprikų sėklytes bei pertvaras.
2. Tada į keptuvę įpilkite truputuką alyvuogių aliejaus, įkaitinkite
ir pakepinkite jautienos ar kiaulienos faršą kartu su aštriais prieskoniais. Baigiant
kepti mėsą sudėkite pusę smulkintų česnakų. Ir kai faršas visiškai iškeps
perkelkite jį į puodą, kuriame virsite čili.
3. Po to apkepinkite svogūnus, aitriąsias bei saldžiąsias paprikas
ir likusius česnakus. Kai daržovės suminkštės, į keptuvę supilkite pomidorus
savo sultyse. Prieš tai juos sumaigykite mentele.
4. Iškepusias daržoves sumalkite virtuviniu kombainu (aš naudojau
blenderį), kad būtų tyrės konsistencijos. Ir visa tai supilkite į puodą, kuriame
sudėjote ir faršą.
5. Taip pat į puodą supilkite
abiejų rūšių pupeles ir pamaišydamas virkite sriubą nedidelėje kaitroje
apie 10 – 15 min. Pagal skonį pagardinkite raudonėliais juodaisiais pipirais ir
druska.
6. Dabar paruoškite česnakinę duonelę. Sviestą (kambario
temperatūros) sutrinkite su smulkintu česnaku ir žolelėmis ir tepkite jį ant
riekelėmis supjaustyto batono. Batono riekeles pašaukite į orkaitę įkaitintą
(180°) ir kepkite kol sviestas išsilydys ir batono riekelės pasidarys traškios,
apie 5 minutes.
7. Sriubą patiekite dubenėliuose, įpilkite šlakelį grietinėlės arba
grietinės, ant viršaus pabarstykite fermentinio sūrio. Ir ragaukite sriubytę su
česnakine duonele.
Skanaus!