Sodraus kavos aromato kupinas pyragas.:)) Anot, Beatos, šis pyragas kepamas vieno Amerikos universiteto kavinėje ir ten jis vadinasi "Lithuanian Coffee Cake" ("Lietuviškas kavos pyragas").
Reikės:
150 g sviesto
120 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
150 g grietinės (30 % riebumo)
4 šaukštų kavos
220 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
100 g rudojo cukraus
100 g razinų
200 ml vandens
100 g graikinių riešutų
1 šaukšto cinamono
1 šaukšto maltos kavos
1.
Į dubenį dedame
kambario temperatūros minkštą sviestą, jį išsukame su ruduoju cukrumi.
2. Mušame kiaušinius ir suverčiame grietinę. Viską gerai išplakame
elektriniu plakikliu.
3. Į plakinį įpilame 4 šaukštus stiprios kavos ir išmaišome šaukštu
(gali būti ir karšta) – tinka ir ruošta aparatu, ir užplikyta puodelyje.
4. Miltus atskirame dubenyje gerai išmaišome su kepimo milteliais ir
suberiame į dubenį su sviesto, cukraus ir kiaušinių mase, išmaišome šaukštu.
5. Ruošiame įdarą: Razinas nuplauname, užpilame vandeniu ir
pabrinkiname (aš palikau per naktį). Į dubenį beriame rudąjį cukrų,
pasmulkintus graikinius riešutus, kupiną šaukštą cinamono, šaukštą maltos kavos
bei pamirkytas razinas. Viską išmaišome šaukštu.
6. Renkamės apvalią, atsegamą torto formą. Jos dugną ištiesiame kepimo
popieriumi, o kraštus patepame sviestu.Pilame pusę pyrago tešlos į formą ir
lengvai paskirstome tešlą mentele ar šaukštu.Ant pirmojo tešlos sluoksnio
tolygiai suberiame įdarą. Pasiliekame šiek tiek cukraus, cinamono ir kavos
mišinio įdaro dubenyje – juo pabarstysime pyrago viršų.Ant įdaro suverčiame
likusią tešlą ir vėl lengvai paskirstome ją, o viršų pabarstome įdaro dubenyje
likusiu cukraus, cinamono ir kavos mišiniu.
7.
Kepame 190
laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Šaltinis: Beatos virtuvė