2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas su karameliniu aguonų sluoksniu ir vyšniomis

Su Šv. Velykom!:)) 
Tortas sodraus skonio, kiekvienas atras savajį, jis ir saldus ir rūgštus vienu metu..:)) Kitą kart bandyčiau su baltu biskvitu, nes pas mus labiausiai mėgstamas jis..:))
24 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitas:
4 kiaušiniai
150 gr. cukraus
160 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. (nubraukti) kakavos
Šokoladinis kremas:
100 gr. juodojo šokolado (80 gr.)
200 ml. grietinėlės (160 ml.)
Karamelinis aguonų kremas:
2 kiaušinio tryniai (1 trynys)
1 v.š. (nubrauktas) krakmolo (0,8 nubraukto v.š.)
1 v.š. (nubrauktas) miltų (0,8 nubraukto v.š.)
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (0,4 indelio)
60 gr. aguonų (48 gr.)
1 v.š. želatinos (o,8 v.š.)
200 ml. pieno (160 ml.)
Grietinėlės kremas:
500 ml. plakamosios grietinėlės 36 % (400 ml.)
1,5 v.š. cukraus (1 v.š)
0,4 a.š. citrinos rūgšties (0,3 а.š)
Vyšnios:
400 gr. šaldytų vyšnių be kauliukų (300 gr.)
3 v.š. cukraus (2 v.š. cukraus) arba pagal skonį, atsižvelgiant į vyšnių rūgštumą
3 v.š. brendžio, likerio arba kt. (2 v.š) (nebūtinas ingridientas)
Šokoladinis biskvitas.
Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta.Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.
Šokoladinis kremas. Prieš gamindami tortą iš vakaro pasiruošiame šokoladinį kremą. Užviriname grietinėlę, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ir maišome iki vientisos masės. Per naktį laikome šaldytuve. Tuomet išplakame jį mikseriu iki viesntisos masės.
Vyšnios. Jas taip pat užpilame cukrumi ir alkoholiu (arba tik cukrumi), paliekame per naktį. Tuomet pastatome ant mažos ugnies, užviriname. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame.
Karamelinis aguoninis sluoksnis. Želatiną užpilame 30 ml. vandens. Paliekame išbrinkti. Trynius gerai išplakame su miltais ir krakmolu, užviriname pieną ir plona srovele (kad nesutrauktų trynių) pilame į trynius tuo pat metu plakdami mikseriu. Pastatome šią masę ant mažos ugnies ir nuolat maišydami pakaitiname, kol sutirštės (tirštėja labai greitai; masė linkusi svilti, tad nepalikite be priežiūros - būtinai maišykite!). Į karštą trynių masę sudedame kambario temperatūros minkštą kondensuotą pieną (aš paprastai palaikau indelį karštame vandenyje), aguonas, gerai išplakame. Želatiną ištirpiname ir supilame į karamelinę masę. Viską gerai išmaišome ir paliekame atvėsti/
Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Nuvarviname vyšnias ir sumaišome jas su grietinėle. Skystį pasiliekame biskvitų sulaistymu
Torto surinkimas. Tortą surinkinėjame formoje. Eiliškumas:
1.      Dedame bisvitą, sulaistome jį šaukštu vyšnių sirupo.
2.      Sudedame visą šokoladinį kremą, išlyginame.
3.      Ant viršaus dedame pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis.
4.      Biskvitas, sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo.
5.      Karamelinis aguoninis kremas (visas)
6.      Biskvitas, sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo.
7.      Likusi grietinėlė su vyšniomis.
8.      Paskutinis biskvitas. Sirupu laistyti nereikia.
9.      Tortą stingdome šaldytuve.
Recepto šaltinis: biskvitas: Aj-receptai ir kremai A-j receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą