2014 m. gegužės 24 d., šeštadienis

Tortas "Senelio sapnas"

Kad būtų skalsesnis ir gardesnis, biskvitas laistomas sirupu ,kurio sudedamosios dalys yra kondensuotas pienas ir degtinė...Tai argi senelis, tokio torto prisivalgęs,nesusapnuos kokio malonaus sapno? Taigi ,matote,tortas tikrai ne vaikams ,bet jiems pritaikyti nėra sudėtinga,tereikia alkoholį pakeisti vandeniu. (Beata Nicholson).
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
5 kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
 230 g miltų
 20 g kepimo miltelių
3 v.š. aguonų

1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2.      Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3.      Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa. Sudėti aguonas, išmaišyti.
4.      Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )

Pirmiausia į 100 ml vandens suberkite želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę lengvai išplakite,kad šiek tiek pastandėtų.Tada supilkite kondensuotą pieną,išmaišykite.Įmaišykite jogurtą.Bus gana skysta masė.Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant garų.Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Dubenį pastatykite į šaldytuvą.

Sulaistymui:
100 ml. degtinės
0,5 indelio kondensuoto pieno,saldinto

Kondensuotą sumaišykite su degtine.

Torto surinkimas:
Biskvitą padalinkite į tris ar keturias dalis, tuomet dėkite biskvitą, jį gerai sulaistykite sirupu ir pilkite kremą ir taip darykite su visais biskvito lakštais.

Šaltinis: "Beatos kepinių knyga" ir Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą