2014 m. rugsėjo 14 d., sekmadienis

Pyragas „Aguonų šėlsmas“

Labai turtingas pyragas, mėgstantiems aguonas tikrai patiks :)) Tik aš naudojau namie virtą kondensuotą pieną ir jį supyliau ant šilto pyrago, todėl man susigėrė į pyragą ir gražios kepurėlės neliko, bet skoniui tikrai nepakenkė..
Reikės:
450 g aguonų                    
80 g  lazdynų riešutų
80 g migdolų
9 kiaušiniai
180 g cukrus
70 g maltų džiūvėsėlių       
70 g  manų kruopos          
40 ml citrinų sulčių            
Sviestas formai patepti      
400 ml grietinėlė (35% rieb.)                  
150 g cukraus (grietinėlės užpilui)          

400 g Rududu
1.  Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti.
2.  Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
3. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles.
4. Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
5. Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
7. Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
8. Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
9. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
10. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
11. Kol pyragas kepa ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
12. Iškeptą pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada pamažu pilkite ant jo grietinėlės užpilą, pyragą vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą plotą.
13. Sutirštintą pieną „Rududu“ pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago.
14. Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. 

Šaltinis: Iki receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą