2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Minkšti žagarėliai


Puikūs! Minkšti, purūs, tačiau skaniausi tą pačią dieną kepti.. :)) 
Išeiga: ~50 žagarėlių
Reikės:
250 ml kefyro
100 g grietinės
1 v. š. cukraus
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
aliejau kepimui
cukraus pudros pabarstymui
1. Kiaušinį išplakite kartu su kefyru bei grietine, įberkite cukraus.
2. Sudėkite persijotus miltus, kartu su kepimo milteliais.
3. Suminkykite tešlą ir padėkite 1 val. pailsėti į šaldytuvą.
4. Tešlą iškočiokite ant gausiai miltias pabarstytos lentelės, nieko tokio jog tešla lips prie rankų, svarbu į pačią tešlą jų daugiau nedėti, geriau daugiau kočiojant pabarstyti, kad nekibtų. Iškočiokite 0.5 cm storio tešlą, supjaustykite pailgomis juostelėmis, kiekvieną tešlos gabaliuką per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
5. Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, bet stebėkite, kad nesudegtų, kepkite ant nedidelės ugnies. Kai apkeps iš abiejų pusių, išimkite, nuvarvinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Šaltinis:  Virtuvės kertelės 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą