2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Riešutinis-karamelinis pyragas

Puikiai tiks Kalėdinėms dovanoms, galima pasiruošti prieš dvi savaites iki švenčių, o kelias dienas brandinamas turi būti būtinai, tuomet įgauna dar geresnį skonį. :))
Tešlai reikės:  iš šios normos tešlos išėjo trys 21 cm. skersmens pyragai
350 g. miltų
200 g. cukraus ( aš dėjau 100 g. )
250 g. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui :
600 g. riešutų ( miksas  iš lazdyno,migdolų ir  graikiškų )
200 g. cukraus
500 ml. grietinėlės
100 g. sviesto
4 šaukštai medaus
1 pak. vanilinio cukraus ( dėjau 20 g.)

Miltus suberiame į didelį dubenį ,burokine tarka sutarkuojame šaltą sviestą ,ant viršaus suberiame cukrų ,druską ir kiaušinį.Originale rašoma ,kad kapoti peiliu ,bet aš greitai suminkiau rankomis.Užtrukau 15  min. :) Tešlą dedame į šaldytuvą valandai ,aš laikiau per naktį.Tešlą padalinau į 3 dalis .Vieną dalį naudojau ,kitas 2 padėjau į šaldytuvą.Galite kepti ir vieną didelį pyragą ,maždaug 30x35 cm. skardai ,tai labai didelis ir jeigu norėsite dovanoti turėsite suraikyti ,bus ne visai patogu ir gražu ,todėl aš kepiau tris mažus .Imu vieną dalį tešlos ir dedu į kepimo popieriumi išklotą formą ,pirštais išsklaidau tešlą su 1 cm. aukščio krašteliu .Kočėlu man ši tešla nesikočiojo ,lipo ,trupėjo ,dėl to formuoti pirštais buvo paprasčiau.Padas paruoštas ,ruoškime įdarą :)

Ištirpinkite 100 g. sviesto ir suberkite 1 pak. vanilinio cukraus ,200 g. cukraus ,sudėkite medų.Maišykite kol  ištirps ir masė pasidarys tąsi.Tuomet supilkite grietinėlę ,ir maišykite ,kol cukrus visai ištirps.Nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies iki  sutirštės ir truputį paruduos.Suberkite riešutus ir nenukeldami nuo ugnies ,maišykite,kol masė pasidarys vienalytė.Įdaras turi gautis labai tirštas. ATSARGIAI RAGAUDAMI ,KARAMELĖ LABAI KARŠTA !!!  Įdarą sukrėskite ant tešlos ir šaukite į maždaug 180 * C įkaitintą orkaitę  apie 35-40 min.. Nesudeginkite ,stebėkite ,kad karamelė per daug neparuduotų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą