2015 m. kovo 27 d., penktadienis

Naminis batonas

Net nuotraukos normalios pjūvio nespėjau padaryt, nes pusę buvo suvalgyta dar karšto.. :D Tikrai skanus batonas, kepčiau ir kitą kart. :)
Vienam dideliam batonui reikės:
10 g šviežių mielių (arba 1,5 a.š. sausų)
1-2 a.š. cukraus
200 ml pieno
30 g sviesto
~350 g miltų (man viso kiekio neprireikė, žiurėkit pagal tešlos konsistenciją)
žiupsnelio druskos

trynio su šlakeliu pieno aptepimui
1.      Mieles ištriname su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu, paliekame 15 min.
2.      Į dubenį pilame pašildytą pieną (turi būti šiltas, bet ne karštas), išlydytą sviestą, mieles, išsijotus miltus, druską ir gerai išminkome.
3.      Uždengiame rankšluostėliu ir leidžiame pakilti apie 1 valandą.
4.      Po valandos, skardoje ištiestoje kepimo popieriumi suformuojame kepalėlį ir leidžiame pakilti dar apie pusvalandį, aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir peiliu padarome įpjovas.

5.      Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Šaltinis: Visko po trupinėlį 


2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Vandens reikia užpilti tiek, kad šiek tiek apsemtų mieles, ir jis būtinai turi būti šiltas :)

      Panaikinti