Puikūs užkandžiai savaitgalio popietei ar vakarienei :)) o ir prasidedančiam pikinikų sezonui puikiai tiks ;)
Pakelio
sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau 6 lapelius)
180 g liesos
varškės
1 kiaušinio
4 šaukštų
grietinėlės
2 pomidorų
2-3 laiškinių
svogūnai
2 šaukštelių
kaparėlių
1.
Aplink tešlos kraštelį įpjaukite
rėmelius, 1 – 2 cm nuo krašto. Vidurį subadykite šakute.Orkaitę įkaitinkite iki
200 C ir dėkite tešlos lakštą kepti maždaug 10 minučių. Per tą laiką
pasiruoškite įdarą.
2.
Varškę sumaišyti su grietinėle
(galima pakeisti ją grietine) ir kiaušiniu. Įberti smulkintus svogūno laiškus
su kaparėliais ir įberkite šiek tiek
druskos, pipirų. Ant apkepto tešlos lakšto tepkite varškės masę ir ant viršaus
dėkite pomidorus, supjaustytus riekelėmis. Kepkite karštoje 200 C orkaitėje
apie 15 minučių. Kai iškeps, ant pomidorų uždėkite šviežių baziliko lapelių.
Šaltinis: Beatos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą