2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Braškių-bananų tortas

Prisimenant vasarą.. ;}

Biskvitui:
 
 6 kiaušiniai
 130 gr. cukraus
 100 gr. miltų
 50 gr. krakmolo
 Orkaitę įkaitinti iki 180 C.  Standartinę orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi.
 Kiaušinių baltymus plakti iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, pridėti trynius, išmaišyti ir įberti persijotus miltus su krakmolu, labai atsargiai išmaišyti.
 Kepti apie 12-15 min.
 Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti vienodom juostom, man išėjo 5 po 7 cm.
Kremui:
 
500 gr. maskarpone sūrio
 
190 gr. sutirštinto kondensuoto pieno
 
150 gr. sviesto
 
citrina
 
vanilinis cukrus
 
2 bananai
 
2 saujelės braškių
 
Sviestą išplakti su kond. pienu, palaipsniui sudėti maskarpone, vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti pusės citrinos sulčių.
Ant juostos tepti kremo ir išdėlioti smulkintom braškėm (pjaustyti lygiais, vienodais, nestorais gabalėliais, kad lengviau susisuktu biskvitai).
Sekančia juostą ištepus kremu apdėlioti bananais ir apšlakstyti likusios citrinos puselės sultimis, kad nejuoduotų. Taip sutepti visas biskvito juostas.
Palengva  vieną juostą susukti į rolą, ją padėti ant serviravimo padėklo ir tuomet prie pabaigos prijungti sekančios  juostos pradžią ir sukti ratu vis paspaudžiant.
 
Susukus viršų apdėlioti likusiais bananais, taip ištiesinsime torto viršų  (jei pas ką gausis nelygus kaip pas mane :) ir aptepti likusiu kremu šonus ir viršų. Tortą pastatyti 6 val. ar nakčiai į šaldytuvą.
 
 
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą