2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Jogurtinis - persikinis pyragas


18*24 cm. kepimo formai reikės:

 Biskvitas:

 2 maži kiaušiniai

 70 gr. cukraus

 80 gr. miltų

 0.5 a.š. kepimo miltelių

 1 v.š. pieno

 1 v.š. aliejaus
 
Kremas:

 350 ml. indelio konservuotų persikų

 400 ml. persikų jogurto

 250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)

 50 gr. cukraus

 30 gr. želatinos

Želė sluoksnis:
 
 Pakelio persikų želė

 Persikų puselių papuošimui

Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Įmaišome gerai persijotus miltus ir kepimo miltelius ir maišome, kol neliks miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C. orkaitėje apie 12- 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus susmulkiname, supilame į jogurtą ir permaišome. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilame kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)

Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis ar kubeliais supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).

 Skanaus!

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą