Super!! Minkštutės bandelės..
Tešlai reikės:
25 g šviežių mielių
220 ml pieno
500-550 g miltų
3 šaukštų cukraus
80 g sviesto               
1 kiaušinio
1 nubraukto šaukštelio druskos
1 kiaušinio bandelių viršui aptepti
Įdarui reikės:
80 g sviesto
80 g cukraus
1 kupino šaukšto cinamono
- Pieną užkaitinkite beveik iki virimo.
     Į šiltą pieną sumeskite ir ištirpinkite sviestą. Palaukite kol pienas
     atvės iki maloniai šilto.
- Mieles sumaišykite su šaukštu
     atvėsusio pieno ir šaukšteliu cukraus.
- Miltus persijokite ir sumaišykite su
     druska.
- Kiaušinį lengvai išplakite su pora
     šaukštų cukraus.
- Dubenyje su miltais padarykite įdubą,
     suoilkite pieną, sudėkite mieles ir kiaušinį. Tešlą išmaišykite šaukštu,
     paskui jau rankomis. Tada leiskite tešlai 10 min pastovėti, tada truoutį
     paminkykite, kad sukibtų į vieną gumulą ir pasidarytų daugmaž vientisa ir
     palikite kilti 45 minutes. Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu, kad
     tešla neperdžiūtų.
- Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą.
     Sviestą mediniu šaukštu labai gerai ištrinkite su cukrumi ir cinamonu, kad
     būtų minkšta, tepi košelė.
- Kai tešla jau bus pakilusi,
     iškočiokite 0, 5 cm – 1 cm storio stačiakampio formos tešlos lakštą, jį
     ištepkite cinamoniniu sviestu, suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite į
     gabalėlius. Gabalėlių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio bandelių
     norite. Man gavosi 22 vidutinio dydžio bandelės.
- Bandeles sudėkite į keksiukų kepimo
     formą, padengtą keksiukų „sijonėliais“.
- Bandeles pakildinkite dar 30
     min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
- Prieš kepimą bandeles patepkite kiaušinio
     plakiniu.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20
     minučių. Svarbu, kad jos pakiltų ir paruduotų, bet nereikia perkepti, nes
     bus per sausos.
Recepto šaltinis: Beatos Virtuvė: Kepinių Knyga
 

 
kokia smagi ideja kepti keksiuku formelese ;)
AtsakytiPanaikintiBūtent tai ir yra švediškų bandelių ypatybė, pas juos bandelės kepamos kekiukų formelėse.:))
Panaikinti