2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Tortas "Malkos po sniegu"

Vienas mėgstamiausių mano tortų: lengvas, gaivus ir tikrai neriebus. :))


Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte
apie 1 kg. šaldytų vyšnių


Kremui:
600 g grietinės (30 % riebumo)
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko)
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos


Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!
Recepto šaltinis: AJ-receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą