2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Avižiniai batonėliai

Standartinei orkaitės kepimo skardai reikės:
300g avižinių dribsnių
50 g kokoso drožlių
80g Miusli dribsnių (su džiovintais vaisiais)
40g saulėgrąžų
3 v.š. sezamo sėklų (naudojau juodasias)
150g džiovintų datulių (galite keisti kitoms džiovintomis uogomis ar vaisiais)
60 g migdolų plokštelių
1st. linų sėmenų
30g rudojo cukraus
110g sviesto
200 ml medaus

1. Avižinius dribsnius, Miusli dribsnius, saulėgrąžas ir kokoso drožles sumaišome ir paskleidę kepimo skardoje kepiname 180 laisnių orkaitėje apie 10 min. kas 3 min permaišydami.
2. Paskrudinus sudėti į dubenį ir sumaišyti kartu su sezamu, pjaustytom datulėm, migdolų plokštelėm, linų sėmenim.
3. Puode ištirpinti cukrų, sviestą ir medų iki vienalytės masės, kaitinti iki virimo ir pavirti dar 2 min.
4. Karštą masę užpilti ant dribsnių ir gerai permaišyti.
5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, paskleisti mišinį ir šaltu vandeniu suvilgytom rankom gerai suspausti. Kepti 170 laipsnių orkaitėje 15-18 min. Atvėsinti ir tik tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. 

Skanaus!

Recepto šaltinis: Vaivos kepiniai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą