2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Klasikinis sūrio pyragas

Senokai kepiau sūrio pyragą, tad ir vėl atėjo jam laikas. :)) Nes aš juos tiesiog dievinu..
Šis iš tiesų nieko neišsiskiriantis. Rekomenduoju kepti norint kažko lengvo ir neįmantraus.:)) Kitaip tariant - klasikos. P.S. Ant pyrago viršaus užliejau aviečių padažą. :))

Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą.
Pagrindui:
 90g avižinių sausainių 
 40g lydyto sviesto
Kremui:
 500g kreminio sūrio
 3 v.š. grietinės
 150g cukraus
 žiupsnelis druskos
 3 kiaušiniai
 2 a.š. vanilės ekstrakto
2-3        v.š. citrinos sulčių

1.      Sviestu ištepkite kepimo formą. Kadangi kepimo metu pyragą teks įstatyti į vandeniu pripildytą skardą, kepimo formą iš išorės kuo sandariau apvyniokite folijos popieriumi. Aš apvynioju trim sluoksniais, kad vanduo nepatektų į vidų.
2.      Sausainius sutrupinkite kočėlo pagalba, juos sumaišykite su su lydytu sviestu ir suberkite į kepimo formą. Pagrindą geriausia formuoti su bulvių košei trinti skirtu įrankiu arba tiesiog gerai suspausti rankomis.
3.      Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Pyrago pagrindą kepkite 10 min. Po to atvėsinkite.
4.      Po to orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170°C.
5.      Dubenyje išmaišykite kreminį sūrį su grietine ir cukrumi. Įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinius, po to įmaišykite juos į kremą. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą.
6.      Tada formą įstatykite į gilią skardą ir įpilkite užvirinto vandens tiek, kad vanduo kepimo formą apsemtų iki pusės. Kepkite apie 50 min. - iškepusio sūrio pyrago vidurys neturi būti visiškai tvirtas (pajudinus formą, turėtų priminti drebučių konsistenciją). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. Po to išimkite pyragą iš formos ir atšaldykite mažiausiai 6 val., o geriausiai palaikyti šaldytuve per naktį.
 Pyragą galima aptepti mėgstama uogiene, pabarstyti sausainių trupiniais ar cukraus pudra.

Skanaus!

P.S. Sūrio pyragui galite naudoti bet kokią kreminę varškę, tinka ir maskarponė, ricotta, kreminis sūris „Philadelphia“, kreminė varškė, pvz. „President“, ją nuolatos naudoju pyragams - puiki. Bet šį kart kaip tyčia laksčiau per tris skirtingus prekybos centrus ir nebuvo mano mėgstamiausios, tad išbandžiau „Farm Milk“ir tikrai ši varškė puikios konsistencijos ir puikiai tinka sūrpyragiams.

Recepto šaltinis: Cukrinės svajonės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą