2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Švilpikai su pievagrybių padažu

Labai prie jų tinka šis padažas.:))  Puiki idėja greitiems ir sotiems pietums ar vakarienei:))
Reikės:
Virtų bulvių
Miltų
Druskos
1 kiaušinio
Padažui:
300 g pievagrybių
Svogūno
50 g sviesto
200 ml grietinės

Gamyba:
  1. Bulves sumalkite mėsmale.
  2. Įdėkite miltų, bet svarbu, kad tešla būtų ne per kieta.
  3. Įdėkite žiupsnelį druskos.
  4. Įmuškite kiaušinį. Ir gerai išmaišykite.
  5. Ir formuokite blynelius. Galite paimti gabalėlį tešlos ir susukti į virvę, po to supjaustyti.
  6. Padažui pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberkite šiek tiek, bet ne visai smulkiai supjaustytus grybus. Sudėkite grietinę ir sviestą ir dar truputį pakaitinkite.
Skanaus!:)))

2 komentarai:

  1. ir kur jie kepami orkaitej ar keptuvej ???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš kepiau keptuvėje:) bet galima orkaitėje:) ant 180 laipsnių, apie 20 minučių:)

      Panaikinti