2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Varškės apkepas su moliūgais

Puikus apkepas, o dar šaldiklyje moliūgo piurės turėjau, tai puikus būdas jai sunaudoti. :)) Puikus patiekalas vakarienei, ar vėlyviems savaitgalio pusryčiams.:))  Nors nuotrauka prasta,bet skonis tikrai geras:))
½ puodelio (100 g) manų kruopų
500 g varškės
¾ puodelio (190 ml) pieno
3 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
400 g moliūgų tyrės
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba kepimo popieriumi išklokite) 22 cm skersmens kepimo indą.
Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Kiaušinio trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki visiškai vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minutes, kol gražiai apskrus ir sutvirtės.

Patiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė

2 komentarai: