2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Trapios tešlos sausainiai su spanguolėmis

Trapūs, burnoje tirpstantys sausainiukai, su Kalėdiniu prieskoniu - spanguolėmis.:))
Reikia:
275 g. minkšto sviesto
140 g. cukraus (dėjau 120)
245 g. ekstra miltų
145 g. kukurūzų miltų
100 g. smulkintų džiovintų spanguolių
žiupsnelio druskos
5 ml. vanilės esencijos (dėjau 1 a. š. vanilinės pastos)
cukraus pudros apibarstymui
  1. Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi.
  2. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.
  3.  Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę bei dėti į šaldytuvą 1 valandai.
  4. Tešlą iškočioti tešlą į 3-4 mm. storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.  Sausainiai turėtų būti šviešios spalvos, neperkepę. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
 Šaltinis: Neringos blogas

2013 m. gruodžio 26 d., ketvirtadienis

Maži nameliukai

Juos dariau pagal šį meduolių receptą:
200 gr. miltų
50 gr. kakavos
50 gr. margarino
100 gr. medaus
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 arb. šaukštelis prieskonių meduoliams

Garų vonelėje ištirpinkite sviestą, cukrų, medų. Atvėsinkite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir kakava.  Į tirpinto sviesto masę pilkite įšplaktą kiaušinį, meduolių prieskonius ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą ir pastatykite į šaldytuvą atvėsti.
Iškočiokite tešlos lakštą ir išspauskite formele meduolius. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 C. 10-15 min.

Namuko šablonai:
Šaltinis: Maisto klubas

2013 m. gruodžio 25 d., trečiadienis

Rankų darbo šokoladas

Šokoladas puikiai tinkantis kaip dovana..:))
Priedus galite dėti kokius tik norite, ką kiekvienas labiau mėgstate. 
Šiam šokoladui naudojau:
300 g pieniško "Milka" šokolado
saują džiovintų abrokosų
saują džiovintų spanguolių
saują sūdytų žemės riešutų
Šokoladą išlydykite ir sudėkite susmulkintus vaisius bei riešutus.

Šaltinis: Joy of Baking

Tuno tortas

Labai skanus torčiukas.:)) Greičiau sakyčiau užkandis.:))
Gavosi 2,8 kg tortas.
Napoleono lakštus išsikepiau pagal šį receptą: 
600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Aš kiekvieną lakštą iškočiojus apipjoviau su 26cm skersmens formos dugnu. 






































Reikės:
9 kietai virtų kiaušinių
1 indelio 350-500 g žirnelių
Smulkinto tuno aliejuje 1-2 indeliai (aš naudojau pusę didelės skardinės, tokia oranžinė dėžutė, būna daugumoje prekybos centrų)
Kepto svogūno 1 didelė galva
Druskos
Pipirų
Majonezo Helmans (indelis apie 400 g)

Kiaušinius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite žirnelius, tuną, keptus svogūnus, majonezo bei prieskonių pagal skonį. Viską sumaišykite ir dėkite po truputį masės ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą palikau be nieko. Paslėgusi palaikiau 3-4 valandas. Po to ant jo užtepiau majonezo ir užbarsčiau trupiniais, nuo likusių lakštų.
Torto receptą turime jau seniai, net negaliu pasakyti iš kur tiksliai. O lakštų receptą radau bloge Skanus gyvenimas čia.

2013 m. gruodžio 24 d., antradienis

Karamelinis Maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

Sveikinu visus su Šv. Kalėdomis! Jaukių ir šiltų Jums švenčių!:))
Na, o šioms Kalėdoms iškepiau Karamelinį Maskarponės sūrio tortq su vyšniomis, kuriame karamelė persipina su švelnia grietinėle, maskarponės sūriu, šlakeliu kavos bei citrinos sulčių. 
Jame visi mano mėgstamiausi ingridientai - karamelė, maskarponė ir vyšnios.:))
24 cm skersmens tortui reikės:
Kremas:
500 g. Mascarponės sūrio
500 ml. riebios grietinėlės ( 3 šaukštai cukraus )
1 ind. Rududu
600 g.šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų ( vyšniom cukraus apie 5 šaukštus)
šaukštai želatinos
100 ml.stiprios kavos su cukrumi
1 citrinos sulčių  ( pusę į kremą ,kitą pusę į vyšnias )
Biskvitas: (3 storesniems arba 4  ploniems biskvitams 24 cm. torto formai )
12 trynių  (M dydžio kiaušiniai)
9 baltymai
150 g. cukraus
180 g. Extra miltų
vanilinio cukraus
Drėkinimas:
Kondensuoto pieno ir vandens sirupas

Biskvito gamyba:
1.      Šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo, su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
2.      Į plaktus trynius po šaukštą beriame miltus, maišome, dedame po truputį baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to,kad gali sukristi baltymai ir tryniai.
3.      Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai, jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių, nes viską sugadinsite.
4.       Šauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 min.
5.      Iškeptą padaliname į tris dalis.

Kremo gamyba:
1.      Kremui išbrinkiname želatiną vandenyje.
2.      Vyšnias užpilame cukrumi, pilame pusės citrinos sultis.
3.      Išplakti grietinėlę su cukrumi.
4.      Maskarponę ir „Rududu“ išsukti iki vientisos masės, tai  pavyks geriau  padaryti jeigu produktai bus kambario temperatūros.
5.      Abi mases sujungti į vieną. Plakant supilti kavą, pilti pusės citrinos sultis.
6.      Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią plakdami po truputį pilame į kremą.
7.      Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir atidedam į šoną.
Torto formavimas:
Imame torto formą, kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių iš šonų įdedame tokio pačio aukščio kaip tortinė kepimo popieriaus juostą, gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų. Sluoksniuojame, dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę dedame tortą į šaldytuvą per naktį.
Už receptą dėkoju Ritai

2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Puikūs papuošti šventiniam stalui ar kaip saldi dovanėlė!:))
100 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
350 g kreminio žemės riešutų sviesto
500 g cukraus pudros
250 g mėgstamų sausainių (paprastų arba pilno grūdo)
½ arb. š. vanilės ekstrakto
600 g pieniško (arba juodo) šokolado glaistui
100 g juodojo (arba pieniško) šokolado dekoravimui

Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl jau iš vakaro galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir kartu su žemės riešutų sviestu palikti kambario temperatūroje.
Į išplaktą sviestą mišinį suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinukų ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite visus produktus iki visiškai vientisos masės.
Dubenį uždenkite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą. Po šio laiko formuokite triufelius: imkite po arbatinį šaukštelį masės ir tarp delnų suformuokite nedidelius apvalius kamuolėlius. Dėkite juos ant lėkštės ar ant padėklo (geriausia – ištiesto kepimo popieriumi) taip, kad nesiliestų. Kai paruošite visus triufelius, perdėkite padėklą su jais į šaldytuvą.
Tuo metu pasiruoškite šokoladą glaistui: galite jį ruošti „garų vonelėje“ arba mikrobangų krosnelėje:
• Jei ruošiate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esantį šokoladą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol šokoladas ištirps ir iš karto išjunkite ugnį. Intensyviai maišykite šokoladą, kol gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
• Jei ruošiate mikrobangų krosnelėje. Gabalėliais sulaužykite ir į dubenėlį sudėkite pienišką šokoladą. Kaitinkite jį mikrobangų krosnelėje, nuolat išimdami ir pamaišydami. Kai tik matote, jog šokoladas beveik visiškai ištirpo, liko tik nedideli gabalėliai, intensyviai išmaišykite masę, kol ir jie ištirps. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
Išimkite triufelius iš šaldytuvo. Imkite po vieną triufelį šaukštu, pasmeikite jį šakute ar mediniu iešmeliu. Įmerkite į tirpintą šokoladą ir pasukinėkite taip, kad triufelis pasidegtų šokoladu tolygiai iš visų pusių. Tuomet atsargiai perdėkite ant lėkštės ar padėklo bei vėl dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite juodojo šokolado glaistą.
Juodąjį šokoladą taip pat ištirpinkite „garų vonelėje“ ar mikrobangų krosnelėje. Paruoštą šokoladą supilkite į konditerinį maišelį su itin plonu apvaliu antgaliu ir dekoruokite triufelius. Jei neturite konditerinio maišelio, šokoladą supilkite į paprastą maišelį ir vieną jo kamputį nukirpkite – taip pasigaminsite tą patį „naminį“ konditerinį maišelį. Svarbu tik tai, kad nenukirptumėte maišelio kampo per plačiai, nes tokiu atveju šokoladas bėgs per didele srove ir bus sunku gražiai dekoruoti triufelius.
Paruoštus triufelius dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai sustings. Laikykite šaldytuve iki patiekimo, kadangi kambario temperatūroje triufeliai gana greitai suminkštėja.
Dalį triufelių galite glaistyti pienišku šokoladu ir dekoruoti juoduoju šokoladu, o kitą dalį – atvirkščiai. Pagal tai apskaičiuokite, kiek reikės skirtingų rūšių šokolado.
Šaltinis: Saulėta virtuvė

Kalėdiniai meduoliai

Tiesiog puikūs.:)) 
Meduoliams reikės:
450g miltų (man prireikė daugiau)
150g cukraus
100g margarino tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š sodos (galima keisti kepimo milteliais)
prieskonių meduoliams
pusės citrinos tarkuotos žievelės
Glajui:
pusės citrinos sulčių
cukraus pudros (iki reikiamos konsistencijos glajaus)

pabarstukų

1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišyti kol ištirps cukrus.
2. Į tešlą nutarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.
3.  Miltus sumaišyti su soda, arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Turi gautis maloni, prie rankų nelimpani tešla.
4. Tešlos šaldyti nereikia, iškarto kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 7-10 min. Meduoliai turi vos vos pagelsti. Neperkepkite.

Už receptą dėkoju Vaivai :))

2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Kūčiukai

Kaip gi Kūčios, Kalėdos be namuose keptų kūčiukų, išties "parduotuvinių" ragavau, bet nepatiko man jie visai...
Pagal  šį receptą kūčiukus kepame jau 6 metus. Labai minkšti, traškūs ir ilgai išliekantys švieži.:))
Stiklinė=200 ml
Reikės:
500 g miltų
Nepilna stiklinė vandens
Pusė stiklinės aliejaus
Žiupsnelio druskos
20-30 g mielių         
¼ stiklinės aguonų
100 g cukraus

Į šiltą vandenį sudėkite sutrupintas mieles, druską ir cukrų, įpilkite aliejaus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Suberkite miltus, aguonas, vėl viską išmaišykite. Tešlą palaikykite šiltai, kol pakils – tuomet ją gerai išminkykite. Suformuokite maždaug 1 cm volelius ir aštriu peiliu juos supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite vidutinuio karštumo orkaitėje, 180° orkaitėje, kol pagelsta.


Šiltų ir jaukių švenčių!

Šaltinis: Teo reklaminis laikraštukas

2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Kakaviniai meduoliukai

Labai primena esančių parduotuvėje minkštų su įdaru skonį.:))
200 gr. miltų
50 gr. kakavos
50 gr. margarino
100 gr. medaus
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 arb. šaukštelis prieskonių meduoliams

Garų vonelėje ištirpinkite sviestą, cukrų, medų. Atvėsinkite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir kakava.  Į tirpinto sviesto masę pilkite įšplaktą kiaušinį, meduolių prieskonius ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą ir pastatykite į šaldytuvą atvėsti.

Iškočiokite tešlos lakštą ir išspauskite formele meduolius. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 C. 10-15 min.

Šaltinis: Maisto klubas

2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Meduoliai Pepparkakor

Pepparkakor - tao meduoliai, kilę iš Švedijos. 
Labai labai.. ;}} Tokie traškūs, burnoje tirpstantys.. 
150 g klevų sirupo (tiks ir auksaspalvis sirupas, melasos sirupas ar medus)
110 g sviesto ar margarino
100 g rudo cukraus
375 g miltų
½ a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
¼ a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. maltų gvazdikėlių
¼ a.š. druskos
1 kiaušinio
3 a.š. meduolių prieskonių mišinio (bet galima nedėti ir kitų daugiau įdėti)

1.      Išlydykite sviestą su cukrumi ir klevų sirupu, karts nuo karto pamaišant.
2.      Nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti.
3.      Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
4.      Į juos įdėkite kiaušinį ir ir lydytą sviestą su klevų sirupu.
5.      Tešlą išminkykite ir leiskite pabūti šaldytuve apie 2 valandas.
6.      Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
7.      Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite norimas formeles.
8.      Dėkite ant kepimo popierioumi ištiestos skardos ir kepkite apie 10 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite ir laikykite uždaroje dėžutėje.


Skanaus!

Šaltinis: Everyday Flavours

2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

Žuvis vokelyje

Nors neesu žuvies mėgėja, šis variantas buvo tikrai geras..:)) Manau tiem, kas ją mėgsta ir dar nebandę taip jos kepti - puikus atradimas.
Reikės:
starkio ar kitos žuvies filė su oda
poro
moliūgo riekės (aš naudojau morkas, tik jas dar prieš tai pakepinau)
vieno didesnio ar kelių mažesnių agurkų
pipirų
druskos
sviesto
žuvies prieskonių mišinio


  1. Pasiruošiame daržoves: suraikome porą, stambia tarka ar šiaudeliais susmulkiname moliūgą ir agurkus.
  2. Daržoves pabarstome pipirais ir druska.
  3. Žuvies filė suraikome gabaliukais lygiomis porcijomis ir paskaniname žuvies prieskonių mišiniu.
  4. Imame kepimo popieriaus ar folijos lakštus (kiekvienam žuvies gabaliukui atskirai), ant kiekvieno dedame po saują daržovių, ant daržovių pasodiname žuvies gabalėlį, jį patepame sviestu bei šiek tiek pasūdome.
  5. Dabar kiekvieną porciją atsakingai supakuojame į vokelį – užlankstome visas kraštines, popierių ar foliją lenkdami į vidų, kad kepdamas vokas neiširtų.
  6. Supakuotą žuvį su daržovėmis siunčiame į karštą, 200 laipsnių, orkaitę 10–15 minučių.
Šaltinis: Beatos virtuvė

2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Sausainiai „Smaližiaus svajonė“

Saldūs, kas mėgsta karamelę labai patiks:)))
150 g sviesto
70 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų (persijotų)
110 g  riešutų (40 - smulkiai maltų lazdynų arba žemės riešutų ir 70 - stambiau maltų riešutų - apvoliojimui)
2 v. š. Rududu karamelės

1.      Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleiskite trynius.
2.      Persijotus miltus sumaišykite su maltais riešutais ir berkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę bei laikykite valandą šaldytuve.
3.      Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, juos pavoliokite riešutuose, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplokite ir pirštu įspauskite duobutę. Į ją įdėkite po truputį karamelės „Rududu“. Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dėdami palikite tarpus.
4.      Kepkite 180ºC laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus! :)
Šaltinis: Portalas "Ji24"

2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Švilpikai su pievagrybių padažu

Labai prie jų tinka šis padažas.:))  Puiki idėja greitiems ir sotiems pietums ar vakarienei:))
Reikės:
Virtų bulvių
Miltų
Druskos
1 kiaušinio
Padažui:
300 g pievagrybių
Svogūno
50 g sviesto
200 ml grietinės

Gamyba:
  1. Bulves sumalkite mėsmale.
  2. Įdėkite miltų, bet svarbu, kad tešla būtų ne per kieta.
  3. Įdėkite žiupsnelį druskos.
  4. Įmuškite kiaušinį. Ir gerai išmaišykite.
  5. Ir formuokite blynelius. Galite paimti gabalėlį tešlos ir susukti į virvę, po to supjaustyti.
  6. Padažui pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberkite šiek tiek, bet ne visai smulkiai supjaustytus grybus. Sudėkite grietinę ir sviestą ir dar truputį pakaitinkite.
Skanaus!:)))

2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Varškės apkepas su moliūgais

Puikus apkepas, o dar šaldiklyje moliūgo piurės turėjau, tai puikus būdas jai sunaudoti. :)) Puikus patiekalas vakarienei, ar vėlyviems savaitgalio pusryčiams.:))  Nors nuotrauka prasta,bet skonis tikrai geras:))
½ puodelio (100 g) manų kruopų
500 g varškės
¾ puodelio (190 ml) pieno
3 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
400 g moliūgų tyrės
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba kepimo popieriumi išklokite) 22 cm skersmens kepimo indą.
Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Kiaušinio trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki visiškai vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minutes, kol gražiai apskrus ir sutvirtės.

Patiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė

2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Plokštainis (trupininis pyragas)

Plokštainis arba kitaip trupininis pyragas, kiek pamenu yra bene pirmiausias mano keptas pyragas jau vaikystėje. :)) Visų artimųjų be galo mėgstamas ir kas svarbiausia laiko neužimantis ir daug produktų nereikalaujantis. :) Praktiškai viskas ką visada galime rasti kiekvieno spintelėje ir šaldytuve.:) 
Reikės:
200 g margarino arba sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų
500 ml uogienės

1.      Margariną ar sviestą išlydyti.
2.      Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.
3.      Įmušti kiaušinius.
4.      Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.
5.      Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
6.      Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.
7.      Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

P.S. Geriausia naudoti rūgštesnę uogienę tokią kaip slyvų, juodųjų serbentų ar galite patarkuoti obuolių ir juos sumaišyti su cinamonu. Taip pat labai skaniai gaunasi.:))

Skanaus!:))