2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Čeburekai su fermentiniu sūriu

Šitie čeburekai nuostabūs, labai patiko visai šeimynai.:))
Tešlai reikės:            
Kvietiniai miltai, 750 g
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus,  5 g
Druska
Aliejus kepimui


Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.
Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą įdarą, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį  perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Įdarui reikės:
Fermentinio sūrio
Krapų

Fermentinį sūrį sutarkuoti ir įdėti smulkintų krapų (naudojau šaldytus).

Tešlos receptas iš Mamos dienoraščio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą