2014 m. liepos 21 d., pirmadienis

Agrastų džemas

Džemas, kurį tikrai naudosiu trupininiams pyragams, labai puikaus skonio, tirštas, saldus su švelnia rūgštele. :))
Reikia:
1 kg. agrastų
700 g. cukraus
3 v. šaukštų vandens

Agrastus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą. Užpilkite cukrumi bei įpilkite kelis šaukštus vandens. Bulvių košės trintuve sutrinkite agrastus, kad atsirastų sulčių. Užkaiskite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite apie 1 val. karts nuo karto pamaišant, į pabaigą vis dažniau pamaišykite, kad nepridegintumėt (jeigu matote, kad konsistencija tiršta ir uogienė svyla, galite baigti virti ir ankščiau).

Stiklainėlius gerai išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Džemą supilstykite į sterilius stiklainėlius.

Man gavosi 2 stiklainėliai, vienas 400 ml, kitas 200 ml.

P.S. džemą galima pertrinti per sietelį jei nenorite valgant jausti sėklyčių… Tačiau, to nereikėtų palikti virimo pabaigai, nes tuomet džemas laaabai veliasi ir baisiai greit tirštėja.

Cukraus kiekis priklauso nuo agrastų rūgštumo, galite pilti 500-700 g. kilogramui agrastų.


Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą