2014 m. liepos 14 d., pirmadienis

Raudonųjų serbentų padažas paukštienai

Kas ieškote įdomesnio būdo raudoniesiems serbentams panaudoti, tikrai rekomenduoju.. :)) Gaminau pirmą kartą, ragavau tik karštą, skonis tikrai aštrus, ryškiai juntami prieskoniai, kurie suteikia serbentams neįprastą atspalvį.. :)) Manau dar kartosiu, tik pabandysiu švelnesnį skonį be česnako. :)
3 stiklainiukai po 200 ml.
500 gr. raudonųjų serbentų
200 gr. cukraus
50 ml. acto
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina, aš naudojau, skonis aštrus, stiprus)
1.      Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys.
2.      Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
3.      Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.
4.      Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, toliau kaitiname ant mažos ugnies kelias minutes. Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą