2015 m. gegužės 12 d., antradienis

Marcipaniniai sukučiai

Skanios, minkštos bandelės. Tik kitą kart ir į pačią tešlą dėčiau cukraus, nes saldumo man pritrūko. :)
Tešlai
450 g miltų
200 ml pieno
100 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
1/2 a. š. druskos
2 a. š. sausų mielių (25 g šviežių)
Įdarui
75 g minkšto sviesto
30 g cukraus
40 g tarkuotos marcipaninės masės

1 kiaušinis bandelėms aptepti

aguonų bandelėms pabarstyti
1. Įdarui visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.
2. Pieną pašildyti iki kūno temperatūros ir supilti į didelį dubenį. Piene ištirpinti mieles, sudėti sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį suberti miltus ir minkyti, kol tešla taps blizgi ir elastinga. (Pagal receptą tešlos kildinti nereikia, nors aš kildinau).
3.Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į 20 x 60 cm dydžio stačiakampį ir aptepti paruoštu įdaru. Tuomet tešlos stačiakampį sulankstyti į tris dalis ir supjaustyti į 9 juosteles.
4.Kiekvienos juostelės galus pasukti į priešingas puses. Paruoštas juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir šiltai kildinti 30 minučių.
5.Pakilusias bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol bandelės apskrus. Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą