Puikiai tiks ir kepiniams ir ant batono riekelės užsitepti. :))
Reikės (nedideliam indeliui, kaip nuotraukoje):300 g žemės riešutų be luobelių
2 a.š. aliejaus (naudojau saulėgražų, tinka rapsų ar kokoso riešutų aliejus, bet tik ne alyvuogių)
žiupsnelis druskos
cukraus pudros pagal skonį
1. Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje.
2. Tuomet malame blenderiu arba virtuviniu kombainu, malti reikia nedideliu greiciu, karts nuo karto nugramdant riešutus nuo sienelių. Kad blenderiui būtų lengviau atlkti savo darbą, įpilkite truputį saulėgražų aliejaus. Iš riešutų turi pradėti skirtis aliejus. Apie minutę palame ir padarome kelių minučių pertrauką. Baigiant malti įberkite druskos ir cukraus pudros pagal skonį. Man susimalė per maždaug 5 minutes. Kuo ilgiau malsite tuo sviestas bus skystesnis.
Šaltinis: Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą