2016 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Vyniotinis su maskarponės kremu

Greitai pagaminamas puraus biskvito vyniotinis.. Vietoj kremo puikiai tinka ir mėgstama uogienė. :) 
Biskvitui reikės:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų

Trynius išplakti su cukrumi, sudėti miltus. Atskirai iki standžių putų išplakti baltymus ir sudėti į miltų masę. Atsargiai išmaišyti. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir sukrėtus tešlą išlyginti. Kepti 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje. Ištraukus išversti ant cukraus pudra pabarstyto rankšluoščio, suvynioti į volelį ir palaukti kol atvės.

Kremas:
200 gr. maskarponės sūrio
200 gr. grietinėlės
citrinos sulčių,ir tarkuota žievelė
100 gr. cukraus pudros (dėjau apie 60-70 g)

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, įmaišyti  mascarpone sūrį, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultys. Sutepti kremu išvyniotą biskvitą. Tada vėl suvynioti ir padėti bent 2 val. į šaldytuvą.


Skanaus!

Šaltinis: Skanus gyvenimas

1 komentaras: