2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Varškės pyragas su pudingu ir žemės riešutais

Tešlai reikės:
 200 g. sviesto
1 v.š. grietinės
 saujelė skrudintų žemės riešutų (Riešutus naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
 apie 300 ml. miltų
 šaukštelis kepimo miltelių

1.      Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2.      Sviesta išlydyti, į  kiek atvėsusį  įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus,  grietinę ir užminkykite  tešlą.
3.      Padalinti i dvi dalis ir įdėti į šaldymo kamerą  20-čiai min.
4.       Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.

Įdarui reikės:
400-500g.varškės
200 ml.  cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
vanilinio pudingo pakelis

1.      Varškę  pertrinti per sietelį ir sumašyti su  išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2.      Grietinę sumaišyti su  vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3.      Supylus įdarą ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4.      Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.


Šaltinis: Skanus gyvenimas

2015 m. gegužės 12 d., antradienis

Marcipaniniai sukučiai

Skanios, minkštos bandelės. Tik kitą kart ir į pačią tešlą dėčiau cukraus, nes saldumo man pritrūko. :)
Tešlai
450 g miltų
200 ml pieno
100 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
1/2 a. š. druskos
2 a. š. sausų mielių (25 g šviežių)
Įdarui
75 g minkšto sviesto
30 g cukraus
40 g tarkuotos marcipaninės masės

1 kiaušinis bandelėms aptepti

aguonų bandelėms pabarstyti
1. Įdarui visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.
2. Pieną pašildyti iki kūno temperatūros ir supilti į didelį dubenį. Piene ištirpinti mieles, sudėti sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį suberti miltus ir minkyti, kol tešla taps blizgi ir elastinga. (Pagal receptą tešlos kildinti nereikia, nors aš kildinau).
3.Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į 20 x 60 cm dydžio stačiakampį ir aptepti paruoštu įdaru. Tuomet tešlos stačiakampį sulankstyti į tris dalis ir supjaustyti į 9 juosteles.
4.Kiekvienos juostelės galus pasukti į priešingas puses. Paruoštas juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir šiltai kildinti 30 minučių.
5.Pakilusias bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol bandelės apskrus. Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Sumuštinukai-keksiukai

Greitai paruošiamas užkandis :)) Labai panašų variantą, pagal save pasitobulintą užtikau Facebook puslapyje: "Pas Rimuką virtuvėje", čia rašoma, kad tokių keksiukų-sumuštinukų variantų daugybė. :)
Reikės:
forminės duonos
pomidoro
paprikos
krapų
karšto rūkymo kumpelio ar dešros
svogūno, tinka ir poras ar svogūnų laiškai
Majonezo
Kečupo
Ferm. sūrio (naudojau kietą mocarelą)
Iš forminės duonos puodelio pagalba išspauskite apskritumus, juos pakočiokite, kad taptų plonesni. Visus ingridientus smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su 2-3 šuakštais majonezo ir 1-2 šaukštais kečupo. Paruoštus duonos skritulėlius klokite į keksiukų kepimo formą ir dėkite po šaukštą įdaro. Kepkite iki 180°C apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir duonos krašteliai gražiai apskrus.

2015 m. gegužės 2 d., šeštadienis

Torto dengimas saldainių mase (marshmallow) ir mano pirmojo bandymo rezultatas

Torčiukas dengtas saldainių mase, puoštas cukrinėmis gėlėmis. :)) Internete pilna receptų kaip paruošti šią masę, tačiau man patiko aprašymas šiame recepte, kuriame viskas aiškiai, detaliai pateikta. :)) O zefyriukus nudojau šiuos, dar geriau naudoti baltus:)) Manieji dažyti žalia splava "Leaf green" iš "Americolor".
22 cm tortui apdengti reikia:
150 g zefyrų (marshmallow)
0,5 a. š. citrinos sulčių
1 v. š. vandens
1 a. š. sviesto
apie 0,5 kg cukraus pudros

1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant, kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto, geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta. (Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos beriam pudros ir minkom :) ).

3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles. Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)

Marshmallows, kuriuos naudojau:
Recepto šaltinis: GB šokoladinė svajonė

2015 m. balandžio 17 d., penktadienis

Brokolių ir pelėsinio sūrio kišas

Puikus!! Nuo šiol tikrai pamėgau pelėsinį sūrį, nors šiaip nebuvau jo mėgėja. Čia jis labai tinka ir duoda tą tokį cinkelį..
 Naudojau 20x30 kepimo formą:
Tešlai:
125g sviesto
250g miltų
1 kiaušinio trynys
3 šaukštai pieno arba vandens
žiupsnelis druskos
1.      Dideliame dubenyje supilame miltus ir į juos įtarkuojame šaltą sviestą, suberiame druską ir minkome kol gausis trupiniai. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame pieną (vandenį) ir triname, kol ingredienati susijungia. Jei reikia, naudojame daugiau miltų – tešla neturi lipti prie rankų. Įsukame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve atvėsti porai valandų.
2.      Sviestu lengvai ištepame kišo kepimo formą. pabarstome trupučiu miltų. Tešlą iškočiojame ir ja tolygiai išklojame formos dugną ir kraštus. Subadome šakute ir padedame į šaldytuvą 25-30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.

Kišo įdarui:
15g sviesto
1 svogūnas, sukapotas
175g brokolių, supjaustytų šakelėmis
2 kiaušiniai
210ml grietinėlės
1/4 malto šaukštelio muškato riešuto
100g pelėsinio sūrio(naudojau Vilkiškių  „Memel Blue“)
Druska, pipirai

1.      Nedidelėje keptuvėje įkaitiname sviestą ir kepiname svogūnus, kol jie suminkštėja, bet neparuduoja. Paliekame atvėsti.
2.      Puode užverdame vandenį, pasūdome. Sumetame brokolius ir juos verdame 5 minutes. Skubiai nupilame karštą vandenį, kuriame virė, ir pakišame po lediniu vandeniu (ar supilame į dubenį su vandeniu ir ledukais). Nusausiname, padedame į šalį.
3.      Suplakame kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir miškatu. padedame į šalį.
4.      Įkaitiname orkaitę iki 175°C. Kišo pagrindą išklojame kepimo popieriumi, ant viršaus užberiame kelias saujas pupų. Kepame 12 minučių. Išimame, nuimame popierių ir pupas, padidiname temperatūrą iki 180C.
5.      Ant apkepto pagrindo paskirstome svogūnus, pabarstome pelėsiniu sūriu, išdėliojame brokolius. Užpilame kiaušinių ir grietinėlės plakinį ir kepame apie 35min. Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas (įbeskite peilį – jis turi būti sausas). Jei dar neiškepęs – pakepkite dar 5 Minutes.


Šaltinis: Nidos receptai

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

Super, greit pagaminama ir labai skanu. :)) Padažą galite naudoti ir kitokį ir patys pagardinti mėgstamom daržovėm ar prieskoniais, viską pakepinant ir sudedant mėgstamą pomidorų padažą. :)
Mėsos kukuliams reikės:
500 g kalakutienos (ar kitos maltos mėsos)
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
1 a.š. garstyčių
1 a.š. Worčesterio padažo
2 v.š. džiūvėsėlių
1 indelio „Beatos virtuvės“ padažo „Daržo choras“ (kitą kart išbandyčiau ir supadažu „Tikras Italas“)
100 ml vandens
druskos, pipirų
aliejaus kepti

1.      Svogūną smulkiai supjaustome (aš naudojau maisto smulkintuvą).
2.      Maltą mėsą dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, dedame smulkintą svogūną, druską, pipirus, Worčesterio padažą, garstyčias ir džiūvėsėlius. Masę gerai išminkome.
3.      Iš paruoštos masės formuojame kukulius (patogiausia rankas sudrėkinus vandeniu).
4.      Kepame ant gerai įkaitinto aliejaus, kol gražiai apskrus.
5.      Tuomet ant kukulių supilame pomidorų padažą ir vandenį ir leid-aime pasitroškinti apie 10 minučių.

Garnyrui naudojau kuskusą, galite naudoti ir ryžius, bulves, ar makaronus kokį labiau mėgstate. Man dar būtų labai skanu su grikiais.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad jo būtų apie 1 cm virš kruopų, įberkite druskos ir palikite išbrinkti apie 5-10 min. Aš dar įdėjau kepinto svogūno bei džiovintų krapų. Baigus brinkti įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.


Šaltinis: žurnalas „Beatos virtuvė“, 2015 Pavasaris.

2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Su Šv. Velykom!

Sveikinu Jus su Šv. Velykomis! 
Tegu su pavasariu į Jūsų namus ateina ramybė, šiluma, džiaugsmas ir tikėjimas!
Gražios bei jaukios Jums Velykinės šventės ir stiprių margučių!