2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Meduolinis namelis pagal Cipciuko meduolių tešlą

Meduolis medaus torto lakšto skonio. Dariau pagal šį šabloną:čia


Meduolių tešlai reikės: (nameliui sunaudojau dvigubą kiekį šios tešlos)

450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
šaukštelis maltų gvazdikėlių

šaukštelis malto imbiero
šaukštelis malto muskato
šaukštelis cinamono
šaukštelis gesintos sodos

1. Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti.
2. Dubenį dėti  ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol  cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti. tada suberti miltus ir užminkyti minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi būti ne kieta.
3. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles .
4. Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus  traukite lauk.

Glajui reikės:
Gerai nuplauto kiaušinio baltymo
apie 250 gr. cukraus pudros
Baltymą lengvai išplakti ir po truputį dėti cukraus pudrą. Glajus turi kristi nuo šaukšo.

Brėžinys iš Ilonos blogo "Skanus gyvenimas", čia.

Puošiau namelius įvairiais pabarstukais, šokoladu ir glajumi iš cukraus pudros ir baltymų.

Recepto šaltinis: čia ir čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą