2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Šokoladainis


Reikės:
300 g juodo šokolado
 250 g sviesto
 5 kiaušinių
 500 g cukraus
 3 šaukštų tamsios kakavos
 180 g miltų
 Druskos žiupsnio
 Poros saujų įvairių riešutų
 100 g pieniško šokolado su riešutais

Gamyba:
 1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį.
 2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik  truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
 3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
 4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
 5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
 6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
 7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.
 8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.
 9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Kai atvėsta galima pjaustyti.

Recepto šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą