2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Tortas Napoleonas


Tešlai reikės:
600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos


1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Kremui reikės:
750 ml. pieno
 1 vanilės ankšties
 7 trynių
 220 gr. rudo cukraus
 75 gr. miltų
 150 gr. sviesto


1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Skanaus:))

Recepto šaltinis: čia ir čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą