Tefteliams: 
1 kg faršo
100 g ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas 
1 morka 
1 šaukštas majonezo 
mėsos prieskonių 
druskos, pipirų 
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės 
2 v.š. majonezo 
1 v.š. miltų 
druska
- Ryžius išvirti (nees dar troškinsis orkaitėje).
- Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti.
- Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais.
- Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių.
- Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
- Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius.
- Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200° apie 50 min.
- Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
P.S. Jei padažas neapsemia
teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu.
Skanaus!
 
 Recepto šaltinis: AJ-receptai
 
 
Pabandem - labai skanu, kita karta padarysim tik padaziuko daugiau :D
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko!
Panaikinti