2013 m. birželio 5 d., trečiadienis

Bandelės su aguonomis ir cinamonu

Tešlai:
500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino
1 a. š. druskos

Įdarui:
3 v. š. minkšto sviesto
Aguonų arba cinamono
Cukraus

Aptepimui:
1 kiaušinis

1.      Ištirpinti mieles šiltame piene.
2.       Suberti cukrų, druską.
3.      Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą.
4.      Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
5.      Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, ir apibarstyti aguonomis, cinamonu, bei cukrumi.
6.      Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
7.      Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
8.      Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

2 komentarai: