2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Cinamoniniai sausainiai


 Reikės:
100g minkšto sviesto
100g cukraus
1 kiaušinio
1v.š. skysto medaus
0,5a.š. kepimo miltelių
250 g miltų
3a.š. malto cinamono
2v.š. cukraus apibarstymui

1. Visus produktus atšildyti iki kambario temperatūros.
2. Sviestą iki purumo išsukti su cukrumi ir šaukštu medaus.
3. Įplakti kiaušinį bei 2 šaukštelius malto cinamono.
4. Įberti miltų ir kepimo miltelių.
5. Suminkyti vientisą, minkštą tešlą, kuri vos vos dar liptų prie rankų. Suvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą kelioms valandoms.
6. Ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto stalviršio iškočioti kelių milimetrų plonumo lakštą.
7. Išspausti norimos formos sausainėlius ir perkelti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Apibarstyti cukraus ir likusio cinamono mišiniu.
9. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 12 minučių, kol ims ruduoti. Atvėsinti ant grotelių.

Recepto šaltinis: G-blogas


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą