2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Česnakinė pynė

Reikės:
350 ml. vandens
 25 gr. šviežių mielių
 500-600 gr. miltų
 1 šaukštas cukraus
 1 šaukštelis druskos

Įdarui:
75 gr. sviesto
 3-4 skiltelės česnako
 šviežių ar džiovintų prieskoninių žolelių

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min.
 Po truputį sijoti miltus ir minkyti tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti :)
Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu.
 Iškočioti iš tešlos ploną lakštą, ištepti jį sviestu ir suformuoti vainikėlį štai taip :



Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių.
 Kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
 Skanaus :)

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą