2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Cukinijų uogienė


600 g cukinijų (nuluptų)
350-400 g cukraus
2 apelsinų

šviežiai spaustų 1 citrinos sulčių]

Nuluptą ir be sėklų cukiniją supjaustome mažais kubeliais. Apelsiną irgi nulupame, išpjauname tik „mėsytę“ be plėvelių ir supjaustome mažais kubeliais.
Cukinijas su apelsinais sukrečiame į puodą storu dugnu, užpilame cukrų ir maišant kaitiname, kol išsiskirs sultys, ištirps cukrus. Užviriname, sumažiname ugnį ir maišant kaitiname, kol cukinijų gabaliukai taps skaidrūs ir uogienė ims tirštėti. Tada supilame šviežiai išspaustas citrinos sultis (sulčių pilame pagal skonį, galima ir daugiau), įmetame nuplautus, smulkiai supjaustytus rozmarinų lapelius ir nuolat maišant dar šiek tiek pakaitiname.
Išvirusią uogienę truputį ataušiname, supilame į iš anksto paruoštus stiklainiukus, sandariai užsukame. Skanaus :)

Recepto šaltinis: Dalios svetainė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą