2013 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Geltonųjų slyvučių pyragas

20 cm kepimo formai reikės:
150 g. kambario temperatūros sviesto
150 g. cukraus + kelių v. šaukštų pabarstymui
150 g. miltų
1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
2 dideli kiaušiniai
2 v. šaukštas amaretto
geltonųjų slyvučių
1.      Sviestą išsukti mikserio pagalba su cukrumi.
2.       Vėliau sudėti plakant po vieną kiaušinį, kad geriau išsimaišytų ir gautųsi vientisa, puri masė.
3.       Supilti amaretto ir palaipsniui supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gaunasi labai puri masė, kurią reikia supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
4.      Tešlą supilti į kepimo formą
5.      Sudėti nuplautas, išdarynėtas slyvutes viduriukų į viršų ir apibarstyti keliais šaukštais cukraus.

6.       Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol gražiai apskrus ir įsmeigtas pagaliukas liks sausas.
Recepto šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą